Silvestrovské jednohubky

Potešte milú spoločnosť čakajúcu vo skvelej nálade na Nový rok chutným slaným pečivom. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Posúďte sami...

Potrebujeme

500 g hladkej múky (špeciál)

225 g Hery

225 g masla (môže byť všetko maslo)

2 kávové lyžičky soli

3 žĺtka

Tvrdý syr alebo mak na posypanie

Na kvások: 50 ml mlieka, 1 kávovú lyžičku cukru, 1 kocku droždia

Postup práce

Všetky ingrediencie spolu zmiešame, vymiesime, vložíme do igelitového vrecka a necháme ležať v chladničke asi 2 hodiny (prípadne celú noc). Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a malým nástrojom vo veľkosti štamperlíka vykrojíme kolieska. Poukladáme ich na suchý posolený plech. Kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme jemne nastrúhaným tvrdým syrom (alebo makom), vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme do ružova.

Najnovšie príspevky
Najčítanejšie príspevky