Potešte milú spoločnosť čakajúcu vo skvelej nálade na Nový rok chutným slaným pečivom. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Posúďte sami...

Potrebujeme
500 g hladkej múky (špeciál)
225 g Hery
225 g masla (môže byť všetko maslo)
2 kávové lyžičky soli
3 žĺtka
Tvrdý syr alebo mak na posypanie
Na kvások: 50 ml mlieka, 1 kávovú lyžičku cukru, 1 kocku droždia
Postup práce
Všetky ingrediencie spolu zmiešame, vymiesime, vložíme do igelitového vrecka a necháme ležať v chladničke asi 2 hodiny (prípadne celú noc). Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a malým nástrojom vo veľkosti štamperlíka vykrojíme kolieska. Poukladáme ich na suchý posolený plech. Kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme jemne nastrúhaným tvrdým syrom (alebo makom), vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme do ružova.