Vianočné pečivo

Vianoce sú už celkom predo dvermi. Ak hľadáte inšpiráciu na pečenie sladkostí, ktoré vydržia až do Nového roku, ponúkame vám zopár tajomstiev z kláštornej kuchyne. Ak sa vám však ozaj podaria, pred novoročnou oslavou budete musieť proces ich prípravy zopakovať.

Vanilkove rožteky

Potrebujeme

380 g hladká múka

280 g maslo alebo Hera

70 g práškový cukor

1 vanilkový cukor (najlepšie ten, čo obsahuje pravú vanilku)

90 g mletých mandlí

Na obaľovanie:

5 Polievkový lyžíc práškového cukru

4 x vanilkový cukor (4 x 8 g balíček)

Z uvedených surovín vypracujeme cesto a necháme 1 hodinu v chlade. Z cesta si zoberieme kúsok a vytvoríme rožtek. Ak to chceme mať rýchlejšie, vytvoríme podlhovastý pás, ktorý potom nakrájame na menšie časti a pozohýname do tvaru rožteka. Pracovnú plochu múčime čo najmenej. Možme ju posypať práškovým cukrom. Pečieme pri teplote 180°C cca 12 minút. Po upečení ešte teplé rožteky obaľujeme v cukre.

Koko sušienky

Potrebujeme

210 g hladkej múky

90 g kokosu

90 g práškového cukru

1 vanilku

2 polievkové lyžice kakaa (vrchovaté)

100 g masla

100 g Hery

2 žĺtka

Všetko zmiešame a hmotu necháme odstáť do druhého dňa. Potom urobíme guľôčky, ktoré následne jemne roztlačíme vidličkou, aby vznikli čiarky. Pečieme na papieri na pečenie, v rúre vyhriatej na 180°C. Cesto by malo trocha zblednúť.

Najnovšie príspevky
Najčítanejšie príspevky
Archív
Odporúčame
Rubriky
Sledujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Rytierstvo Nepoškvrnenej

Námestie sv. Františka 4

841 04 Bratislava

Slovensko

Tel.  +421 910 842 499

e-mail:  rytierstvoneposkvrnenej@gmail.com

Dielo sv. Maximiliána

IBAN: SK05 3100 0000 0042 2002 0300

Ochrana osobných údajov

  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2017  Rytierstvo Nepoškvrnenej. Created by Booyah.sk